Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Op Hemelvaartsdag voerden de toezichthouders van de gemeente Wijdemeren, Recreatie Midden-Nederland, de politie, de brandweer, Natuurmonumenten en Waternet met maar liefst acht boten en een drone een integrale controle uit op de Loosdrechtse Plassen en de Vecht.
  2. Vanwege de oplopende en aanhoudende negatieve neveneffecten, is besloten tot aanpassing van de noodverordeningen van Flevoland en Gooi en Vechtstreek voor wat betreft het verbod op het openhouden van toiletvoorzieningen in recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden.
  3. Met het mooie weer recreëren veel mensen in ons plassengebied. Om hier met elkaar van te kunnen blijven genieten, houden we ons aan de coronamaatregelen. Alle regels op een rij.
  4. Dinsdag 19 mei ontving Evert de Bruin uit handen van wethouder Joost Boermans een cheque van 2500 euro voor zijn initiatief ‘het Gelijkstroomhuis’. Hij wint hiermee de prijsvraag Duurzame Dorpen in Actie van Energiecoöperatie Wijdemeren en de gemeente Wijdemeren. Het Gelijkstroomhuis is volgens de jury het meest verrassend, vernieuwend én uitvoerbaar van alle plannen die zijn binnengekomen.
  5. U woont in een prachtig gebied met veel ruimte en water. Met de mooie dagen die voor ons liggen wilt u hier, samen met de recreanten die naar ons gebied komen, natuurlijk van genieten. Begrijpelijk, maar dit kan alleen als iedereen zich aan de gedragsregels blijft houden. We moeten het namelijk samen doen.
  6. Problemen met geld worden vaak groter als u langer wacht. U kunt nu ook online om hulp vragen via de website van Schulden de Baas.
  7. Bent u ZZP’er en heeft u in maart of april een tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) aangevraagd? Vergeet dan niet om uw daadwerkelijke inkomsten door te geven.
  8. Het aanvragen van subsidie voor een activiteit of project in Wijdemeren voor 2021 is verlengd tot 1 juni 2020. Dat betekent dat u langer de tijd heeft om een begroting, werkplan en planning te maken.
  9. Seringen, fruitbomen, magnolia’s en populieren... In het afgelopen jaar hebben we in totaal 178 bomen aangeplant.
  10. Ontwikkelaar JeeGee vastgoed is bezig met een plan voor woningbouw aan het Achtererf in Loosdrecht. Denk mee over de plannen en de inrichting van de openbare ruimte.

Social

Vertrouwenspersoon Meldpunt misbruik

Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten