Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Burgemeester Crys Larson van de gemeente Wijdemeren heeft donderdagmiddag 29 april 2021 de Zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan de 19-jarige Hessel ten Holter. Hessel is in augustus 2018 te hulp geschoten bij een huisarts in Loosdrecht, die in zijn behandelkamer door een patiënt met een mes werd aangevallen. De huisarts heeft het dankzij ingrijpen van Hessel, die toen net 17 jaar was, overleefd.
  2. In verband met de feestdagen is het gemeentehuis gesloten op donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei.
  3. Vanaf maandag 10 mei zal worden gestart met het vervangen van de waterleiding langs de Randweg te Nederhorst den Berg.
  4. Heeft u informatie over ernstige criminaliteit, maar kunt of durft u niet naar de politie? Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet.
  5. Het voorjaar is begonnen. Dat betekent dat uw boot weer in het water kan en dat er weer gevaren wordt op de plassen. Sinds januari zijn de regels voor het varen op de Loosdrechtse Plassen aangepast.
  6. In oktober vorig jaar zijn er twee nieuwe kanosteigers aangelegd. Hierdoor zijn de Wijde Blik en de Vuntusplas in het Loosdrechts Plassengebied met elkaar verbonden voor kanovaarders en suppers.
  7. Wijdemeren is op zoek naar inwoners die zijn gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De gemeente kan gezinnen ondersteuning bieden, zoals hulp bij schulden, wonen, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.
  8. De energiecoöperatie Wijdemeren is op zoek naar nieuwe energiebespaarcoaches. Dus bent u enthousiast over het verminderen van energiegebruik? Of over de kleine tips en trics die daarbij helpen? Meld u dan aan!
  9. De dag van de traditionele lintjesregen is ook in de gemeente Wijdemeren niet ongemerkt voorbij gegaan. Burgemeester Larson bracht twee decorandi persoonlijk hun ridderorde thuis. Eén inwoner ontving de ridderorde in het gemeentehuis van Wijdemeren. Twee van deze drie gelauwerden wisten al langer dat zij deze onderscheiding zouden ontvangen. Door de coronamaatregelen hadden zij de hierbij behorende versierselen nog niet ontvangen.
  10. Veel jongeren in Wijdemeren doen iets bijzonders voor hun dorp, straat, (sport)vereniging of school. Vaak komen jongeren niet aanmerking voor een lintje of een andere onderscheiding.