Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Tijdens de vergadering van 30 juni 2022 is burgemeester Crys Larson toegetreden tot het bestuur van Waterrecreatie Nederland. Stichting Waterrecreatie Nederland heeft een algemeen maatschappelijke taak met als doelstelling het verbeteren van de waterrecreatie in Nederland. De stichting opereert als kennis- en netwerkorganisatie. Het bureau werkt intensief samen met haar publieke en private partners. De samenwerking is gericht op agendering, afstemming van beleid en plannen en ontwikkeling en uitvoering van publiek-private programma’s en projecten.
  2. Van maandag 4 juli tot woensdag 13 juli is de Dammerweg afgesloten.
  3. Misstanden rond vastgoed zijn regelmatig in het nieuws. Daarom zijn er verschillende initiatieven bedacht om hier aandacht voor te vragen.
  4. De eerste Bibian Mentel Playground, op Sportpark Loosdrecht, wordt woensdag 6 juli feestelijk geopend. De Playground, bestaat uit twee pumptracks – dat zijn banen waarover je kunt ‘crossen met alles dat wielen heeft’ – en een speeltuin en is zo ingericht dat mensen met en zonder lichamelijke uitdaging er samen kunnen spelen.
  5. Het fietspad Stichtse Kade is tot vrijdag 29 juli in beide richtingen afgesloten.
  6. De gemeenten in Gooi en Vechtstreek (Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Wijdemeren en Regio Gooi en Vechtstreek) hebben op 21 juni 2022 de contracten opgezegd voor de levering van aardgas met Gazprom Energy.
  7. Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op elke etage van uw woning wettelijk verplicht. Deze verplichting houdt in dat op iedere etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, minstens één rookmelder (bij voorkeur in de vluchtweg) geplaatst moet worden.
  8. De gemeenten in Gooi- en Vechtstreek vragen deze maand aandacht voor verward gedrag. Dit doen zij met de campagne ‘Kijk jij om of kijk jij weg?’ Doel van de campagne is dat meer mensen de signalen van verward gedrag gaan herkennen. En weten wat zij dan kunnen doen om te helpen.
  9. Op zomerse dagen is het druk in de Porseleinhaven in Loosdrecht. Veel inwoners en recreanten gebruiken de haven als opstaplocatie voor een dagje varen op de plassen. Helaas hebben omwonenden, ondernemers en bezoekers hierdoor vorig jaar de nodige overlast ervaren. Net als vorig jaar nemen we daarom een aantal maatregelen.
  10. Wij zijn nog op zoek naar twee mensen die als netwerkbegeleider voor mensen met (beginnende) dementie mee willen doen aan een onderzoek. Het gaat om het onderzoeksproject ‘Samen naar een zinvolle daginvulling voor mensen met dementie’ dat loopt tot eind oktober 2022.

Nieuwsbrieven

Aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrieven.

Zoeken

Social