Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. In 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronacrisis verlopen deze verkiezingen anders dan gebruikelijk. Zo kunnen stemmen verdeeld over drie dagen worden uitgebracht: op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart 2021. We hebben daarom meer stembureauleden en tellers nodig.
  2. In deze crisistijd worden ondernemers veelvuldig opgelicht met nepmails, gijzelsoftware en hacks. In de online masterclass leert u wat u kunt doen om de kans op cybercrime te verkleinen.
  3. Het College van Burgemeester en Wethouders van Wijdemeren gaat de gemeenteraad voorstellen dit jaar Carbidschieten niet toe te staan in de gemeente. Hiervoor moet een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening worden aangepast. De gemeenteraad is hiertoe bevoegd. Wijdemeren sluit zich hiermee aan bij alle andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, die carbidschieten ook niet toestaan.
  4. Vanaf maart 2020 hebben alle veiligheidsregio’s in Nederland in opdracht van de minister van VWS de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus vastgelegd in noodverordeningen. Het kabinet vervangt de noodverordeningen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en ministeriële regelingen.
  5. Door de aanleg van 2 nieuwe steigers zijn de Wijde Blik en de Vuntusplas in het Loosdrechts Plassengebied met elkaar verbonden voor kanovaarders.
  6. De verwachting is dat de stuurgroep Oostelijke Vechtplassen op z’n vroegst in het voorjaar van 2021 de gemeenteraad van Wijdemeren kan adviseren over een eventuele vaarverbinding tussen het Hilversums Kanaal en de Loosdrechtse Plassen.
  7. Op maandag 7 december en maandag 28 december zijn de scheidingsstations in Bussum, Huizen en Weesp extra geopend van 8.30-16.30 uur. Scheidingsstation Hilversum is op maandag altijd geopend (feestdagen uitgesloten).
  8. Kinderen zijn steeds vaker en langer online: ze gamen, appen en TikTokken wat af. Vaak zijn ze zich niet bewust van de gevaren online. Dat maakt hen een makkelijk doelwit voor hackers en andere online criminelen. De game HackShield maakt hen weerbaar tegen cybercriminaliteit
  9. U heeft ze in de afgelopen periode vast vaker gezien dan anders: onze buitengewoon opsporingsambtenaren. De boa’s zijn in coronatijd bijna overal tegelijk. Wat doen zij precies en waar kunnen zij u bij helpen?
  10. Het college van Wijdemeren stelt 10.000 euro beschikbaar om de Fietsboot II, die sinds 2019 over de Loosdrechtse Plassen vaart, te verduurzamen. Zodra ook de bijdrage van de gemeente Stichtse Vecht en de provincies Utrecht en Noord-Holland zeker is, kan worden begonnen met het vervangen van de dieselmotor en het plaatsen van zonnepanelen.