Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Al geruime tijd wordt er gewerkt aan de plannen voor een nieuw wijkje ‘Het Achtererf’ in Loosdrecht. Binnenkort legt het college van burgemeester en wethouders het gewijzigde bestemmingsplan voor Het Achtererf voor aan de commissie Ruimte en Economie. Na advies van de commissie worden de stukken ter inzage gelegd en zijn de 36 woningen die in de nieuwe wijk moeten komen weer een stap dichterbij.
  2. Al zo’n drie jaar ruimt een groep inwoners uit Loosdrecht zwerfafval op langs de dijken, plassen, sloten en straten van Loosdrecht. We zetten inwoners en organisaties die bijdragen aan een mooie en schone buurt graag in het zonnetje!
  3. Zorgt u voor een dierbare met dementie? Ervaar via een virtual realitybril hoe het dagelijkse leven van uw naaste met dementie eruit ziet.
  4. Tot 26 oktober 2021 is de gratis buitententoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ van Stichting Open Mind te zien in het Dudokpark in Hilversum. De expositie bestaat uit portretten van mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld of mishandeling.
  5. Kunst- en cultuurinstellingen in Wijdemeren opgelet! De gevolgen van de coronacrisis zorgen nog iedere dag voor onzekerheid. Bij het nieuwe platform Cultuurherstel kunnen Noord-Hollandse instellingen terecht voor gratis financieel advies.
  6. Heeft u een ernstige afweerstoornis? Dan krijgt u deze maand een brief op de deurmat met een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie.
  7. Het zorgt voor isolatie, vertraagt de afvoer van regenwater, geeft verkoeling in de zomer, vermindert geluidsoverlast en stimuleert de biodiversiteit… groene daken hebben vele voordelen. Overweegt u om een groen dak aan te leggen? We geven een subsidie van 25 euro per vierkante meter.
  8. Het college van de gemeente Wijdemeren heeft een sluitende meerjarenbegroting aangeboden aan de gemeenteraad. Hiermee legt het college een stevige basis waarop het nieuwe gemeentebestuur na de verkiezing verder kan bouwen.
  9. Wijdemeren neemt samen met de gemeenten in uit de regio Gooi- en Vechtstreek deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. De inleveractie is een onderdeel van de Week van de Veiligheid, die van start gaat op 11 oktober en duurt tot 17 oktober.
  10. Vanaf maandag 18 oktober tot en met vrijdag 29 oktober worden de parkeervakken op de Overmeerseweg opnieuw bestraat.

Nieuwsbrieven

Aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrieven.

Zoeken

Social