Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Kent u het declaratiefonds kindertoeslag al? Van het fonds kunt u misschien geld krijgen voor sociale, culturele, educatieve of sportieve activiteiten waar uw kind aan kan meedoen.
  2. Op woensdag 25 augustus zijn de Nootweg en de Eikenlaan gedeeltelijk afgesloten in verband met de jaarmarkt.
  3. Door de coronacrisis belanden steeds meer Nederlanders in eenzaamheid of armoede. En steeds meer mensen hebben behoefte aan zorg door vrijwilligers. Het Oranje Fonds stelt daarom ruim 4 miljoen euro ter beschikking in hun Corona sociaal herstelfonds.
  4. Let op: het is op donderdag 29 juli vanaf 12.00 uur en vrijdag 30 juli niet mogelijk om een reisdocument aan te vragen vanwege landelijk technisch systeemonderhoud.
  5. Gaat u binnenkort op vakantie of dagjes weg? Heerlijk! Helaas is het ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze zien dat bewoners van huis zijn.
  6. In Vleuten (provincie Utrecht) is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van dit virus te voorkomen, is er een vervoersverbod afgekondigd.
  7. ‘Dat doe je toch gewoon’, hoor je vaak. Maar zo gewoon is intensief zorgen voor familie, vrienden of kennissen niet. Vraagt u ook dit jaar weer een mantelzorgwaardering aan?
  8. Van maandag 7 juni tot en met zondag 1 november wordt de waterleiding zijn op de Nieuw-Loosdrechtsedijk vervangen.
  9. Wethouder De Kloet heeft om duidelijkheid te krijgen over wat de provincie bedoelt met strijdigheid met artikel 15 gevraagd om een aanvulling op het onderdeel ruimtelijke kwaliteit. In reactie op deze vraag heeft de provincie geantwoord dat het plan Zuidsingel fase 8 op deze wijze niet passend zal zijn binnen de ruimtelijke kwaliteit van de polder.
  10. De heer Lamme ontving op woensdag 26 mei een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Crys Larson reikte de onderscheiding uit in de Raadszaal van het gemeentehuis van Wijdemeren.