Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. In de decembermaand heeft de gemeente aangepaste openingstijden.
  2. Maandag 28 november begint het bedrijf Glaspoort, een samenwerking tussen KPN en ABP, met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Nederhorst den Berg. De gemeente Wijdemeren heeft hiervoor toestemming gegeven.
  3. Op donderdag 1 december is de Raaweg in Hilversum afgesloten tussen 7.00 uur en 17.00 uur.
  4. Baudewine van Drimmelen ziet ze nog zo staan: gezinnen met kinderen met slechts één koffer. Samen met andere vrijwilligers besloot ze om voor Oekraïense vluchtelingen in Loosdrecht een weggeefwinkeltje met kleding op te zetten. Shop voor Nop was maandenlang een ontmoetingsplek voor Oekraïners en mensen uit de gemeente Wijdemeren die ze wilden helpen. Afgelopen zondag is de winkel gesloten.
  5. Heeft u genoeg van vuurwerkoverlast, lawaai, angstige huisdieren, troep op straat en in de tuinen? Misschien dat uw buren er net zo over denken.
  6. Voor jongeren die het gevoel hebben niet mee te komen met leeftijdsgenootjes of tegen praktische problemen aanlopen, biedt een coach van het Maatjesproject Gooi en Vechtstreek concrete hulp om uit de impasse te komen.
  7. Maarten Hoelscher is vorige week geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Wijdemeren. Hij volgt daarmee Stan Poels op als wethouder namens PvdA-GroenLinks. De gemeenteraad stemde ook in met een woonplaatsontheffing.
  8. De bibliotheken Huizen Laren Blaricum en Gooi en Meer gaan op in één bibliotheek met de nieuwe naam Gooi+.
  9. Ruim een kwart van de 75-plussers ontvangt een NL-Alert vaak niet op de mobiele telefoon omdat die uitstaat. Het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio voeren deze week campagne om het bereik onder deze leeftijdsgroep te verbeteren.
  10. De begroting 2023 laat een tekort zien van (minimaal) 1,98 miljoen. “Het plaatje is nog niet compleet”, waarschuwt wethouder Financiën Gert Zagt. “We willen de situatie zo goed mogelijk in beeld krijgen en dan pas besluiten nemen die invloed hebben op de toekomst van Wijdemeren.” De wethouder doet een dringende oproep aan de gemeenteraad om dit samen te doen: “We hebben iedereen nodig als we Wijdemeren een toekomst willen geven.”