Wijdemeren.nl

http://www.wijdemeren.nl/RSS-nieuws

Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.
  1. Wil uw kind graag sporten of muziek maken, maar is er thuis weinig geld? Misschien kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen.
  2. In de Wijdemeerse transitievisie warmte zijn vier zogenaamde verkenningsbuurten benoemd. In deze buurten is een overgang naar een duurzaam alternatief voor aardgas kansrijk. Dit gaan we in de komende jaren verder verkennen. De energiecoöperatie Wijdemeren is daarom op zoek naar vier buurtverkenners die komend jaar minimaal één dag in de week, samen met bewoners, de nieuwe warmtemogelijkheden voor de buurt gaan onderzoeken.
  3. Het dorpenteam zoekt enthousiaste inwoners die mee willen denken over ‘babbelbankjes’. Babbelbankjes kunnen zorgen voor een gesprek, ontmoeting en verbinding in een buurt. Hoe deze bankjes er precies uit gaan zien en waar ze worden geplaatst? Daar hebben we uw hulp bij nodig!
  4. Heeft u een Wmo-pas en maakt u gebruik van het Wmo-vervoer? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor de rit naar de coronavaccinatielocatie. Ook de rit van de locatie terug naar huis is voor pashouders gratis.
  5. Wist u dat wij sinds 1 juli 2021 alle bekendmakingen van de gemeente zoals omgevingsvergunningen, verordeningen, beleidsregels, verkeersregels, bestemmingsplannen enzovoort publiceren op www.overheid.nl en www.officielebekendmakingen.nl.
  6. Ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 komt het centraal stembureau op vrijdag 4 februari 2022 om 10.00 uur bij elkaar. Zij beslissen tijdens een openbare zitting over de geldigheid van de kandidatenlijsten en de nummering.
  7. Op vrijdag 14 en vrijdag 21 januari haalt de GAD de kerstbomen op in Wijdemeren.
  8. In verband met beschoeiingswerkzaamheden in het Loosdrechts plassengebied geldt er tot en met 14 maart 2022 een beperkte doorgang voor boten op diverse plekken.
  9. Armoede onder kinderen kan zorgen voor uitsluiting en minder kansen. Het is goed om te weten dat de gemeente kan ondersteunen als uw portemonnee minder vol zit.
  10. De lockdown die zondag 19 december is ingegaan voor heel Nederland komt hard aan. En dat zo vlak voor de feestdagen. Burgemeester Crys Larson schreef daarom deze brief voor alle inwoners en ondernemers van Wijdemeren.

Nieuwsbrieven

Aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrieven.

Zoeken

Social