Skip to main content

Vertrouwens­persoon / Meldpunt misbruik

De Nederlands Gereformeerde kerk van Loosdrecht wil een heilige en veilige plaats zijn. Helaas moeten we constateren dat dit in een gebroken wereld niet altijd vanzelfsprekend is. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem dan contact op met één van de interne vertrouwenspersonen of met het Meldpunt. Bij het Meldpunt kan dat ook anoniem.

Vertrouwenspersonen
De vertrouwenspersonen worden aangesteld door de kerkenraad en rapporteren jaarlijks aan de kerkenraad. In deze rapportage worden geen inhoudelijke mededelingen gedaan; er wordt alleen vermeld of en zo ja door hoeveel gemeenteleden de vertrouwenspersoon is benaderd en hoeveel gesprekken er zijn gevoerd. De vertrouwenspersoon ondertekent de zogenaamde aanstellingsinstructie.

De vertrouwenspersoon geeft aandacht aan signalen en maakt het onderwerp (preventie van) seksueel misbruik bespreekbaar. Als in de gemeente iemand behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek rondom dit onderwerp, fungeert de vertrouwenspersoon als eerste aanspreekpunt. Ieder gemeentelid kan zich rechtstreeks wenden tot een van de twee vertrouwenspersonen.

Aangesteld als vertrouwenspersoon binnen onze gemeente zijn:

  • Jantine Augustijn-van Henten, 035-5825427 / 06-29307493, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Mevrouw Martina Meijer-Bakker, 06-42505686, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - lid van de NGK Breukelen.

 

Meldpunt Misbruik
logo meldpunt misbruikOp initiatief van de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken is de Stichting Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties opgericht. De vertrouwenspersoon fungeert ook als contactpersoon voor het Meldpunt. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk.

Kijk op www.meldpuntmisbruik.nl

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bel naar 06 810 801 17 (ma - vrij, 9.00 – 17.00 uur)