Nageblekenongeschiktheid

- ds. Auke Siebenga

Zo zeggen we het nooit. Omdat het geen zin heeft. We zeggen: na gebleken geschiktheid. Dan kun je verder. Dan heb je vertrouwen, en dan heeft het zin. Na gebleken ongeschiktheid hoef je niet verder te gaan. Tenminste - bij mensen. Bij God is het anders, tenminste als je leest wat Jezus daarover zegt.

Jezus zegt dat God de wereld liefheeft en dat Hij voor alle tekorten van mensen Jezus heeft gestuurd. Voor de mens, voor ieder mens geldt dat - na gebleken ongeschiktheid.

Voor wat God met het leven bedoeld heeft - dat kun je zien aan Jezus - zijn wij allemaal ongeschikt. De hele geschiedenis zijn mensen ongeschikt. Wij bederven leven, bederven de natuur, anderen doen ons pijn. En samen kunnen we maar niet uit de problemen komen. Dat is een ervaring van alle dag. Het bijzondere is dat God ons toch zijn vertrouwen geeft - als je zijn Zoon achterna loopt.

Als je durft te vertrouwen op Jezus valt het licht niet meer op mijn ongeschiktheid - maar op Jezus door wie ik geschikt wordt. Je wordt niet geschikt doordat iemand zegt: jij moet zus en zo leven. Of doordat je jezelf eindeloos traint. God heeft voor alle mensen dezelfde oplossing: leer vertrouwen op degene die leeft zoals ik het bedoeld heb. Heb je die uitdaging nog niet aangenomen? Dan kan het vandaag jouw moment zijn.


Social

Vertrouwenspersoon Meldpunt misbruik

Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten