Nieuws

Bevestiging en Intrede Auke Siebenga

2013-11-17-BevestigingIntredeAukeSiebenga-06
Op zondag 17 november 2013 is in een feestelijke dienst Auke Siebenga bevestigd als predikant van de gemeente in Loosdrecht en deed hij zijn intrede. Dominee Jan Bouma, emeritus predikant te Kampen en oud-predikant van Loosdrecht bevestigde dominee Siebenga in zijn ambt in de  overvolle kerk aan de Loosdrechtse dijk.

In zijn preek legde dominee Bouma de nadruk op de dankbaarheid: een volwassen gemeente is dankbaar en leeft vanuit de verzoening. Hij beval, de gemeente kennende, deze kleine wijngaard aan bij dominee Siebenga: kleine wijngaarden staan vaak bekend om hun goede kwaliteit!

Dominee Bouma zegende de nieuwe dominee met handoplegging, evenals dominee Schelhaas (emeritus predikant van Zwolle en herder en leraar van Auke Siebenga), dominee Gerkema (vertegenwoordiger van de regio Utrecht), Wenda Lamme (ouderling) en Hans Doeve (voorzitter van de kerkeraad).

Dominee Siebenga ging vervolgens voor het eerst voor in zijn gemeente, een gebeurtenis die hij beschouwt als een cadeau. Hij preekte over de bevrijdende kracht van God. God verklaart ons rechtvaardig. Dit goede nieuws mag de kerk uitdragen als de eerste publieke omroep. Na een reeks van acht toespraken was het tijd voor felicitaties en een gezellige receptie, waar de gasten vanuit het hele land ook elkaar konden begroeten.

Meer foto's in het fotoalbum. Zie ook Auke - The Movie, een video-impressie van deze bijzondere dienst.