Nieuws

Avondmaal op een andere manier

2020 05 27 opname Pinksteren 009 2Zondag 12 juli vierden we voor het eerst weer samen Avondmaal sinds de coronamaatregelen gelden. De dienst werd geleid door dominee K. T. de Jonge. Het thema van de dienst was: Wat hou ik van uw huis! Dominee De Jonge benoemde hoe we ernaar hebben verlangd om God en elkaar weer te ontmoeten in de kerk en om weer samen Avondmaal te vieren.

Het Avondmaal werd deze keer gevierd, terwijl de gemeenteleden in de bank bleven zitten. Diaken Wenda Lamme en haar man René van Henten deelden, met hun mondkapjes op, brood en druivensap uit. Dominee de Jonge sprak daarna de woorden uit over over het lichaam en het bloed van Jezus Christus, dat wij hiermee gedenken. Onder toepasselijk orgelspel van Jan van Ree, aten en dronken de gemeenteleden het brood en het druivensap. 

Weer samen in de kerk

2020 07 05 eerste anderhalve meter kerkdienst 007
Zondagmorgen 5 juli konden we weer samen komen voor een kerkdienst in ons gebouw. Wel weer een samenkomst, maar nog niet helemaal zoals het voorheen ging. Bij binnenkomst moesten we volgens de nieuwe hygiëneregels onze handen ontsmetten. Sommige kerkleden moesten even buiten wachten op anderhalve meter afstand tot ze aan de beurt waren. Om die afstand aan te geven waren er witte welkomsthartjes geschilderd op het kerkplein en stonden er bloembakken met rode geraniums. Eenmaal binnen wees de koster Hans Doeve de gemeenteleden die zich aangemeld hadden voor het bijwonen van de dienst hun plaatsen aan. De plaatsen zijn ingericht op veilige afstand van elkaar. Ook voorin de kerk hingen feestelijke slingers met hartjes en Wenda Lamme had een slinger gemaakt met de tekst: Welkom in Gods huis, welkom thuis.

De voorzitter van de kerkeraad, Jaap Augustijn, heette iedereen hartelijk welkom na de maanden van afwezigheid. Tijdens de dienst die geleid werd door Aart van Henten mochten we nog niet zingen. Dus de gemeenteleden neurieden zachtjes mee of luisterden naar een liedvoordracht door Riekje de Haas en Petra de Joode, soms ondersteund door orgelspel van Willy Slager. Elly Jansen verzorgde de schriftlezing en Aart vervolgde de prekenserie over bomen in de bijbel. Ook de collecte is aangepast aan deze tijd, bij de uitgang stonden collectebussen, gemaakt door de penningmeester Johan Jansen.

De kerkdienst is voor het eerst live uitgezonden. Deze livestream is mogelijk gemaakt door Martijn van Henten, samen met Jeffrey van der Bijl en René van Henten. Op deze manier konden gemeenteleden thuis de dienst op hetzelfde moment meebeleven of op een later tijdstip terugkijken.

Dirk en Betske van Henten hadden als vanouds koffiegezet. Gelukkig was het tussen de buien door net droog, zodat we buiten koffie konden drinken met lekkere petit-fourtjes en konden bijpraten met de gemeenteleden die we soms maanden niet in levende lijve hadden gezien. Een goed begin van hopelijk een goede serie zondagse bijeenkomsten.

Hartelijk welkom

32c96a63 6209 431d b947 3091b9047711Vanaf zondag 5 juli is iedereen weer van harte welkom in de kerk. Wel even van te voren aanmelden bij Hans Doeve 06 24764655 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tot uiterlijk zaterdagmorgen 12 uur. De dienst is ook live te volgen via deze website, dan wel via ons Youtube kanaal.

NGKL Youtube kanaal

Geef het licht van Pinksteren door

"Laten we elkaar het licht van Pinksteren doorgeven."

Verschillende protestantse voorgangers en een wethouder van de ChristenUnie geven in deze video aan elkaar een lichtje door, waarbij ze iets vertellen over de betekenis van Pinksteren in deze bijzondere tijd. Onder hen zijn ds. Dinand Krol, GKv-predikant van Terneuzen en assessor van de synode, en ds. Willem Smouter, NGK-predikant van Apeldoorn.

In aanloop naar Pinksteren: lied ‘U geeft rust’ overstijgt kerkmuren

EO, Protestantse Kerk in Nederland en tientallen kerken werken samen

De Evangelische Omroep en de Protestantse Kerk in Nederland lanceren vandaag – in aanloop naar Pinksteren – het resultaat van een uniek project. Onder de naam ‘U geeft rust’ werkten zangers en muzikanten uit meer dan twintig kerken door heel Nederland samen aan één lied. “In een tijd dat we niet bij elkaar mogen komen in de kerk, doen we iets dat alle kerkmuren overstijgt.” Het lied ‘U geeft rust (door alles heen)’ is onder meer te beluisteren via het YouTube-kanaal van de EO.

Lees meer: In aanloop naar Pinksteren: lied ‘U geeft rust’ overstijgt kerkmuren

Fotoboek voor Auke

Het is alweer enige tijd geleden dat wij officieel afscheid namen van dominee Auke Siebenga als onze eigen predikant. Maar vandaag ontving hij per post  nog een laatste afscheidscadeau. Een fotoalbum met foto's van de afscheidsgemeentedag, de emeritaatsdienst, de receptie en de nazit.

 

Kerkdienst via internet

2020 03 27 opname Mark Janssens 002

Door de maatregelen die genomen zijn om besmetting met het coronavirus tegen te gaan, zijn er helaas geen gewone kerkdiensten. Op 29 maart zal op deze website een linkje geplaatst worden met een dienst die verzorgd wordt door onze consulent Mark Janssens over psalm 121.

Martijn van Henten maakt de opname hiervan.

5 April zal onze emerituspredikant Auke Siebenga een dienst verzorgen die ook via de website te zien zal zijn. Voor de zondagen daarna zal er nieuwe informatie rondgestuurd worden.

Bekijk vast wat oude NGK Loosdrecht video's: https://www.youtube.com/channel/UC_wTdZr3iSEirGWJxsvKfOQ/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0 .

Voorlopig geen diensten

Het probleem van de uitbraak van het Corona virus treft ons allemaal. Het zijn onzekere tijden waarin we hopen dat iedereen gezond blijft en daar willen we ook allemaal ons best voor doen. Het is ook een tijd waarin bemoediging en gebed een belangrijke plaats innemen. Het advies van de overheid is om ons zoveel mogelijk te onthouden van sociale interactie. Ook gezien de leeftijd van veel van onze gemeenteleden vinden wij dat we in de komende tijd geen diensten kunnen organiseren.

Tegelijk vinden wij het belangrijk om onderling contact te hebben via de telefoon. De diensten van de Schuilhof en de Sypekerk zijn te volgen via het internet.

De dienst van de Schuilhof is te volgen via www.deverbindinghilversum.nl.
De dienst van de Sypekerk is te volgen via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10075.
De NGK Breukelen is te volgen via www.ngkbreukelen.nl.
Ook is op tv op NPO2 om 9.20 live een dienst op televisie te volgen.

Voorjaars Bingo - 14 maart, 20.00 uur

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Corona virus en in aansluiting op de nieuwe maatregelen van het Rijk, hebben wij besloten de Bingo van 14 maart niet door te laten gaan.


Ook dit voorjaar worden er weer een bingo en een loterij georganiseerd. Er liggen al weer prachtige en vrolijke prijzen klaar, ook voor kinderen.

863767c5 841e 4e22 bac9 35ad8d18b8f8

 

Zaterdag 14 maart 2020
20:00 uur (zaal open 19:30 uur)


Locatie: ‘Het Honk’
Nederlands Gereformeerde Kerk
Oud-Loosdrechtsedijk 124
Loosdrecht

 

Praise voor Anton en Sandra

2020 02 23 Praise Anton Sandra 25 003Een feestelijke dienst op zondag 23 februari met alle aandacht voor de liefde. Niet alleen de romantische liefde, maar ook de agape.

Ter ere van het 25-jarig huwelijk van Anton en Sandra Krook zongen we als gemeente samen met Praise Loosdrecht liederen van lof en aanbidding.

2020 02 23 Praise Anton Sandra 25 0042020 02 23 Praise Anton Sandra 25 006

Bezoek uit Soemba


2020 02 02 Ds. Bunggul en Micha 001 2 800x526Op zondagmorgen 2 februari ging dominee Bunggul uit Soemba voor in de dienst. Hij preekte over de kenmerken die belangrijk zijn voor een christen: bescheidenheid, geduld en liefde. Dominee Bungul is enkele weken in Nederland, samen met guru-injil Micha.

2020 02 02 Ds. Bunggul en Micha 010 2 792x800
Micha bad het Onze Vader in het Indonesisch en we zongen samen met hen ook  psalm 117 in hun taal en de onze.

Bijzonder om zo de eenheid te voelen en te vieren met broeders die aan het ander eind van de wereld wonen en werken.