2020 03 27 opname Mark Janssens 002

Door de maatregelen die genomen zijn om besmetting met het coronavirus tegen te gaan, zijn er helaas geen gewone kerkdiensten. Op 29 maart zal op deze website een linkje geplaatst worden met een dienst die verzorgd wordt door onze consulent Mark Janssens over psalm 121.

Martijn van Henten maakt de opname hiervan.

5 April zal onze emerituspredikant Auke Siebenga een dienst verzorgen die ook via de website te zien zal zijn. Voor de zondagen daarna zal er nieuwe informatie rondgestuurd worden.

Bekijk vast wat oude NGK Loosdrecht video's: https://www.youtube.com/channel/UC_wTdZr3iSEirGWJxsvKfOQ/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0 .

Het probleem van de uitbraak van het Corona virus treft ons allemaal. Het zijn onzekere tijden waarin we hopen dat iedereen gezond blijft en daar willen we ook allemaal ons best voor doen. Het is ook een tijd waarin bemoediging en gebed een belangrijke plaats innemen. Het advies van de overheid is om ons zoveel mogelijk te onthouden van sociale interactie. Ook gezien de leeftijd van veel van onze gemeenteleden vinden wij dat we in de komende tijd geen diensten kunnen organiseren.

Tegelijk vinden wij het belangrijk om onderling contact te hebben via de telefoon. De diensten van de Schuilhof en de Sypekerk zijn te volgen via het internet.

De dienst van de Schuilhof is te volgen via www.deverbindinghilversum.nl.
De dienst van de Sypekerk is te volgen via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10075.
De NGK Breukelen is te volgen via www.ngkbreukelen.nl.
Ook is op tv op NPO2 om 9.20 live een dienst op televisie te volgen.

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Corona virus en in aansluiting op de nieuwe maatregelen van het Rijk, hebben wij besloten de Bingo van 14 maart niet door te laten gaan.


Ook dit voorjaar worden er weer een bingo en een loterij georganiseerd. Er liggen al weer prachtige en vrolijke prijzen klaar, ook voor kinderen.

863767c5 841e 4e22 bac9 35ad8d18b8f8

 

Zaterdag 14 maart 2020
20:00 uur (zaal open 19:30 uur)


Locatie: ‘Het Honk’
Nederlands Gereformeerde Kerk
Oud-Loosdrechtsedijk 124
Loosdrecht

 

2020 02 23 Praise Anton Sandra 25 003Een feestelijke dienst op zondag 23 februari met alle aandacht voor de liefde. Niet alleen de romantische liefde, maar ook de agape.

Ter ere van het 25-jarig huwelijk van Anton en Sandra Krook zongen we als gemeente samen met Praise Loosdrecht liederen van lof en aanbidding.

2020 02 23 Praise Anton Sandra 25 0042020 02 23 Praise Anton Sandra 25 006


2020 02 02 Ds. Bunggul en Micha 001 2 800x526Op zondagmorgen 2 februari ging dominee Bunggul uit Soemba voor in de dienst. Hij preekte over de kenmerken die belangrijk zijn voor een christen: bescheidenheid, geduld en liefde. Dominee Bungul is enkele weken in Nederland, samen met guru-injil Micha.

2020 02 02 Ds. Bunggul en Micha 010 2 792x800
Micha bad het Onze Vader in het Indonesisch en we zongen samen met hen ook  psalm 117 in hun taal en de onze.

Bijzonder om zo de eenheid te voelen en te vieren met broeders die aan het ander eind van de wereld wonen en werken.

2020 01 12 Emeritaat Auke 020Tijdens een speciale dienst op zondagmiddag 12 januari nam Auke Siebenga afscheid van de gemeente in Loosdrecht. Hij is nu met emeritaat. Een aantal sprekers sprak hem en zijn vrouw Jacquelien toe na de dienst en bedankte hem voor zijn inzet voor de gemeente.

Bij de koffie konden de gasten genieten van speciale emeritaartjes.

Foto's van deze gebeurtenis staan in het fotoalbum.

ElburgEen bijzondere gemeentedag op zaterdag 11 januari 2020; Een bezoek aan het Sjoel museum in Elburg met een frisse rondleiding door het mooie stadje en daarna een gezellige winterbarbecue in het Honk in Losdrecht. Dit alles ter ere van het afscheid van onze dominee Auke Siebenga en zijn vrouw Jacquelien. 

Bij het feestje in het Honk waren er afscheidspraatjes en een swingende meezinger en met brandende sterretjes werd het echtpaar uitgezwaaid.

Foto's van deze dag staan in het foto-album

2019 12 24 Kerstnachtdienst OLD 124 023

Brandende vuurkorven langs de Oud-Loosdrechtsedijk wezen de bezoekers de weg naar de Nederlands Gereformeerde Kerk voor de Kerstnachtdienst. In een feestelijk versierd gebouw genoten de kerkgangers van samenzang van de traditionele kerstliederen, begeleid door het orgel en feestelijke trompetten. Het koor Praise Loosdrecht zong enthousiast mee en bracht zelf nog enkele liederen ten gehore. De vier predikanten van de protestante kerken in Loosdrecht verzorgden afwisselend de liturgie en de gebeden. Na afloop kregen de gasten nog een kaart mee met een korte uitwerking van het thema: Jezus - een machtig kind! Bij het uitgaan na deze sfeervolle dienst, speelde de trompettist buiten nog een keer het Stille Nacht. Een prachtig begin van deze Kerstdagen! 

Video impressie van de voorbereidingen van Praise, de dienst en 'Stille nacht ... ' aan de dijk na de dienst.

2018 11 15 boomlichtjes 014
De traditionele kerstnachtdienst van de gezamenlijke kerken in Loosdrecht is dit jaar in onze sfeervolle Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Oud-Loosdrechtsedijk 124. De dienst begint om 22.00 uur en wordt opgeluisterd door het koor Praise Loosdrecht. Het koor zingt bekende kerstliederen en er is natuurlijk veel gelegenheid tot samenzang met begeleiding van het orgel en van feestelijke trompetten. Het thema van de dienst is: Jezus - een machtig kind! Iedereen is welkom om zo samen de Kerstdagen te beginnen.

Poster Kerstnachtdienst Loosdrecht 2019

 
 
 
 

2019 11 30 Winter Bingo Poster

 

Aanvang 20.00 uur in het Honk. Zaal open om 19.30 uur.
Kosten noch moeite zijn gespaard om weer een tafel vol leuke en lekkere prijzen samen te stellen. Het belooft een vrolijke avond vol gezelligheid te worden, dus neem vooral je buurman of achternichtje mee!

Social

Vertrouwenspersoon Meldpunt misbruik

Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten