NGK.nl

http://www.ngk.nl/feed/

Nederlands Gereformeerde Kerken
NGK
 1. De afscheidsrede over Vrees en beven (sep 2019) is nu beschikbaar.De rede is een pleidooi voor eerbied en ontzag voor God in kerk en theologie. Soms doen we Gods heiligheid tekort en hebben we baat bij ‘heilzame schroom’.

 2. GKv Nieuwleusen zoekt een predikant. Ook NGK-predikanten worden hartelijk uitgenodigd om te reageren.

  De GKv Nieuwleusen omschrijft zichzelf als een gastvrije en diverse gemeente die ernaar verlangt om met enthousiasme te
  dienen, samen te komen en het geloof te delen.

 3. De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (NGP) te Kampen heeft per 2 juli twee maal preekbevoegdheid verleend.

  Mevr. E.J. Wessels-Schuurman te Veenendaal kreeg preekbevoegdheid. Zij is te bereiken via beppie.wessels(at)gmail.com. Dhr. P.H. Vrijmoeth te Houten kreeg eveneens preekbevoegdheid. Hij is te bereiken via pimhayo(at)hotmail.com.

 4. ZWOLLE – Genieten van de natuur, de rust… Het is zomer en veel mensen hebben vakantie. Maar genieten? Nu we de beperkingen van de coronamaatregelen ervaren? En sowieso… hoe kun je genieten en tot rust komen in een wereld vol verdriet,

 5. Sinds vandaag is de website www.missieloket.nl online, waar kerken terechtkunnen voor inspiratie, informatie, coaching en mogelijkheden voor financiële ondersteuning bij hun diaconale en missionaire initiatieven. Het Missieloket bundelt de expertise van vier organisaties die op missionair en diaconaal gebied actief zijn binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK).

 6. Ds. Dick Lagewaard wordt de nieuwe predikant van de NGK Wageningen. Hij hoopt na de zomer in Wageningen te beginnen.

  Lagewaard is sinds 1991 predikant in de NGK. Zijn eerste gemeente was Heerde. Sinds 1999 is hij predikant van de NGK Veenendaal.

 7. De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding heeft de preekbevoegdheid van Roel Koelewijn met twee jaar verlengd. Koelewijn heeft nu preekbevoegdheid tot en met 1 april 2022.

  Roel Koelewijn staat open voor preekverzoeken. Hij is per email bereikbaar op dit mailadres.

 8. Peter van Veen, organist van de NGK Culemborg, roept alle organisten en pianisten op om op paaszondag om 10.00 uur het lied U zij de Glorie te spelen.

  Van Veen, die ook verbonden is aan de Theologische Universiteit Kampen,

 9. In een wekelijks moment van afstemming tussen minister Grapperhaus en vertegenwoordigers van kerken is nadrukkelijk de zorg uitgesproken over gemeenten die de grens van 30 personen opzoeken bij samenkomsten.

  Het aantal van maximaal 30 personen geldt alleen voor uitzonderlijke situaties zoals uitvaarten.

 10. Hoe kunnen we in deze periode dat Nederland vanwege het coronavirus op slot zit toch kerk zijn, ‘kerk in quarantaine’?

  Magazine OnderWeg maakte een speciale webpagina met tips en handige websites voor jeugd- en kinderwerk,