NGK.nl

http://www.ngk.nl/feed/

Nederlands Gereformeerde Kerken
NGK
 1. Op 1 mei a.s. hopen NGK en GKv als een kerkgemeenschap verder te gaan. Veel lokale kerken zullen daar op zondag 14 mei bij stilstaan. Intussen zijn er steeds meer ideeën en materialen voor lokale vieringen beschikbaar in de ’toolkit plaatselijke viering’.

 2. Op vrijdag 12 mei wordt de eenwording van NGK en GKv landelijk gevierd in Utrecht. Je kunt op verschillende momenten meedoen, onder andere door de viering ’s avonds in de Jacobikerk bij te wonen.

   

  Meld je snel aan,

 3. Evert Jan Broekhuizen is op 15 januari bevestigd als predikant in de NGK Zwolle II.

  Op 3 november werd Evert Jan door de regio Nunspeet van de Nederlands Gereformeerde kerken heeft in haar vergadering van 3 november  jl.,

 4. De regio Utrecht van de Nederlands Gereformeerde kerken heeft in haar vergadering van 5 september  jl., na gehouden onderzoek o.l.v. de LCKO, br. Roel Koelewijn beroepbaar gesteld voor het ambt van predikant. De periode van beroepbaarstelling is 2 jaar.

 5. D.V. op 1 mei 2023 gaan de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken één kerkverband vormen. De synode/landelijke vergadering noemde eerder 1 maart als beoogde datum van hereniging. Voor het harmoniseren van de pensioenvoorzieningen bleek net iets meer tijd nodig te zijn.

 6. De Regionale Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken Dordrecht heeft de zelfstandige preekbevoegdheid van br. J.W. Ploeg verlengd voor de duur van drie jaar, tot 30 juni 2025, binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken.

 7. De Bethelkerk in Rotterdam-Overschie zoekt in samenwerking met de IZB een missionair-diaconale pionier, voor 20 uur per week.

  De pionier wordt betrokken bij het kerkelijk pionierswerk in de wijk Overschie: een heel diverse wijk met de nodige sociale vragen en uitdagingen voor de kerken.

 8. Roept de kerkorde van de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken nog vragen op?Stel ze op een van de vijf regio-avonden die de komende weken zijn in Eindhoven, Assen, Amersfoort, Deventer en Amstelveen.

  Deze huidige versie van de kerkorde kent al een voorgeschiedenis waarin alle lokale kerken de gelegenheid gehad hebben om zich erover uit te spreken en met wijzigingsvoorstellen te komen.

 9. Beppie Wessels heeft het beroep van de Havenkerk in Den Haag aangenomen. Zij werd op 14 januari 2022 door de NGK Regio Zuid-Oost beroepbaar gesteld in de Nederlands Gereformeerde Kerk.

 10. Drs. Beppie Wessels-Schuurman is op vrijdag 14 januari 2022 door de NGK regio Zuid-Oost beroepbaar gesteld binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Ontvang de nieuwsbrief

Zoeken