Voorstellen

Kerkdienst dopenOnze gemeente wordt gevormd door leden uit Loosdrecht, maar ook uit Hilversum, Huizen, Kortenhoef en Bussum. We komen ’s zondags samen om met elkaar de God van de Bijbel te ontmoeten. Vanuit hetzelfde verlangen naar de liefde van onze Schepper komen kinderen ... meer

Gemeenteleven

Gemeentedag2008-ArkOns gemeenteleven draait om het volgen van Jezus Christus. Hij staat centraal in de kerkdiensten en in gemeente-activiteiten door de week. Dat hebt u kunnen lezen in 'Voorstellen...' Zo ging het vroeger en zo gaat het vandaag. Want dat evangelie van de verlossing van mensen ... meer 

Gebedsbriefje-Lijdensperiode2013
Wat me deze maand is bijgebleven zijn de gesprekken die hebben plaatsgevonden op basis van het project open lijnen. De gedachte dat je iedere dag eens in de spiegel moet kijken om te zeggen wat je voelt bij je eigen spiegelbeeld. Heb je jezelf wel aanvaard? Ben ik iemand die er mag zijn? Je bent een schepsel van God: gewild en geliefd door God. Om liefde te kunnen leren moet je jezelf leren aanvaarden.

Goede gedachten om mee bezig te zijn. Aan de andere kant zijn er ook onderwerpen geweest waar we als groep minder uit wisten te komen. Het bedekken(overspannen) van het gevoel van onrecht dat je is aangedaan. Mensen kunnen vast komen te zitten in het gevoel dat hen onrecht is aangedaan. Het is dan moeilijk om te bedenken hoe liefde dat kan overspannen.

Tegelijk is er ook gesproken over vele andere onderwerpen waar je op komt doordat je als groep open komt te staan voor de ander. Dat levert waardevolle gesprekken op die niet altijd over het onderwerp gaan maar waar de liefde van God leidend in is. Ik hoop dat  we zo naar elkaar en God toe groeien.

Deze maand is Gerk Slager geopereerd. De operatie is geslaagd, maar hij moet wel een tijdje rustig aan doen. Lammy van Norden heeft al een tijd last van kortademigheid. Na een aantal onderzoeken is besloten dat zij nu toch opgenomen moet worden in het ziekenhuis om de oorzaak van de problemen verder te onderzoeken. Laten wij voor hen beiden bidden.

Deze maand is broeder Ab Strating 88 jaar geworden. Hij en zijn vrouw ervaren ‘de last de jaren’.  Hetzelfde geldt voor zuster Wil van der Veen die op 26 februari 86 jaar hoopt te worden. Laten we hen niet vergeten in onze gebeden.

In de kerk ligt nu al een aantal weken het kruis met de gebedsonderwerpen. Alle predikanten die deze maand zijn komen preken hebben de tijd genomen om naar de gebedsonderwerpen te kijken en hebben het meegenomen in hun voorbeden. Ook u kunt zaken aandragen waarvoor we kunnen bidden of bidden voor de zaken die daar nu liggen. Bidden voor elkaar maakt ook dat u zich gedragen mag weten door de gemeente.                                                 

Jaap Augustijn


Vertrouwenspersoon Meldpunt misbruik

Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten

Nota bene

Het is niet eerlijk - 2

IJdelheid
Die oneerlijkheid in het leven is niet echt veranderd sinds die schrijver van ongeveer 2500 jaar geleden. Er is nog steeds een groot verschil tussen rijk en arm in de wereld. Het recht is voor de arme veel minder toegankelijk dat voor de rijke. Er worden nog steeds mensen onderdrukt, uitgebuit, klein gehouden.

Lees meer...

Het is niet eerlijk ...

IJdelheidWie heeft dat als kind nooit gezegd of gedacht? Als je als laatste een koekje kreeg, als je zus of broer wel mee mocht – maar jij niet. Als je vriend wel voor een feestje is uitgenodigd – en jij niet. Of als er in je leven allerlei dingen moeite kosten en niet lukken. En anderen lijken alleen maar succes te hebben. Als de belasting veel van wat je verdient – opvraagt. Als in een land de regering allerlei baantjes gunt aan vriendjes en of familie. Het is niet eerlijk.

Lees meer...

Doorbraak

doorbraakSoms hoop je op een doorbraak. Een doorbraak in medisch onderzoek van ziektes zoals MS en ME. Of in het kankeronderzoek. In de politiek was er een voorstel in de impasse tussen Israël en de Palestijnen. Maak een corridor, een doorbraak tussen de Palestijnse gebieden, dwars door Israëlisch grondgebied. Dat geeft meteen aan dat het werkelijk een doorbraak zou zijn. Wanneer Israël zoiets zou toelaten, zouden ze hun angst voor de Palestijnen deels opzij zetten.

Lees meer...

Verzoening of 'het goedmaken'

verzoeningWat kun je daar om verlegen zitten. Omdat je gekwetst bent – en niet aan verzoening toe bent. Omdat je onrecht is aangedaan waardoor je zo boos bent! Je bent dan verlegen met verzoening, daar ben je niet aan toe.

Je kunt naar goedmaken verlangen omdat iemand je niet meer wil spreken, niet meer wil zien. Omdat je zelf iemand pijn hebt gedaan. Omdat je jezelf bent tegengevallen. Omdat je jezelf zo vaak tegenvalt. Je kunt naar verzoening verlangen om alle berichten over conflicten in de wereld.

Lees meer...

Uitgelicht