Voorstellen

Kerkdienst dopen
Onze gemeente wordt gevormd door leden uit Loosdrecht, maar ook uit Hilversum, Huizen, Kortenhoef en Bussum. 
We komen ’s zondags samen om met elkaar de God van de Bijbel te ontmoeten. Vanuit hetzelfde verlangen naar de liefde van onze Schepper komen kinderen ... meer

Gemeenteleven

Gemeentedag2008 Ark
Ons gemeenteleven draait om het volgen van Jezus Christus. Hij staat centraal in de kerkdiensten en in gemeente-activiteiten door de week. Dat hebt u kunnen lezen in 'Voorstellen...' Zo ging het vroeger en zo gaat het vandaag. Want dat evangelie van de verlossing van mensen ... meer 

Beste broeders en zusters,

Herman-KaldewayMijn naam is Herman Kaldeway en sinds begin december ben ik aan de slag gegaan als catecheet in uw gemeente. Misschien hebt u mijn naam daardoor al ergens langs horen komen, maar aangezien het catechesewerk niet direct voor de hele gemeente zichtbaar is, wil ik me graag op deze plek nog even voorstellen.


De afgelopen zes jaar ben ik bezig geweest met de studie theologie. Eerst drie jaar aan de Universiteit Utrecht, vervolgens drie jaar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast heb ik het traject van de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding gevolgd, omdat ik predikant wil worden in de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Inmiddels zit ik dus aan het eind van mijn studie en ben ik de laatste studieonderdelen aan het afronden. Daarbij heb ik op 13 december preekconsent gekregen en ga ik vanaf januari rondpreken om de NGK beter te leren kennen. Ik vind het een geweldig leuke samenloop van omstandigheden dat ik precies in deze fase door de NGK Loosdrecht ben benaderd om catechese te geven.
Deze fase is voor mij trouwens echt een tijd van veranderingen want op 25 november ben ik, tussen alle bedrijven door, voor het eerst in mijn leven vader geworden! Mijn vrouw Nelleke en

Vertrouwenspersoon Meldpunt misbruik

Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten
Blijf er niet mee zitten

Nota bene

Schaduw en beweging

2018 07 03 Vlinderstruik 004 w400Vlinder en vlinderstruik
Ik kijk uit over het water achter de kerk. De zon schijnt op het water, het riet wiegt zacht in de wind. Op de vlinderbloem wiegen de vlinders mee. Hun vleugels spreiden zich en laten die unieke patronen zien. Kleurrijk en veelvormig, niet willekeurig maar wiskunstig. Ze sluiten hun vleugels; alsof ik ze te lang bewonder, alsof ze mij willen uitdagen om nog even te wachten en te blijven kijken. Intussen zijn ze rusteloos aan het werk, van het ene bloemetje naar de andere. Zo oogsten ze hun portie nectar, terwijl ze meebewegen met de grote pluimen in de wind.

Lees meer...

Het is niet eerlijk - 2

IJdelheid
Die oneerlijkheid in het leven is niet echt veranderd sinds die schrijver van ongeveer 2500 jaar geleden. Er is nog steeds een groot verschil tussen rijk en arm in de wereld. Het recht is voor de arme veel minder toegankelijk dat voor de rijke. Er worden nog steeds mensen onderdrukt, uitgebuit, klein gehouden.

Lees meer...

Het is niet eerlijk ...

IJdelheidWie heeft dat als kind nooit gezegd of gedacht? Als je als laatste een koekje kreeg, als je zus of broer wel mee mocht – maar jij niet. Als je vriend wel voor een feestje is uitgenodigd – en jij niet. Of als er in je leven allerlei dingen moeite kosten en niet lukken. En anderen lijken alleen maar succes te hebben. Als de belasting veel van wat je verdient – opvraagt. Als in een land de regering allerlei baantjes gunt aan vriendjes en of familie. Het is niet eerlijk.

Lees meer...

Doorbraak

doorbraakSoms hoop je op een doorbraak. Een doorbraak in medisch onderzoek van ziektes zoals MS en ME. Of in het kankeronderzoek. In de politiek was er een voorstel in de impasse tussen Israël en de Palestijnen. Maak een corridor, een doorbraak tussen de Palestijnse gebieden, dwars door Israëlisch grondgebied. Dat geeft meteen aan dat het werkelijk een doorbraak zou zijn. Wanneer Israël zoiets zou toelaten, zouden ze hun angst voor de Palestijnen deels opzij zetten.

Lees meer...

Uitgelicht